home page home page of Onno van Gaans


regels

Bachelorseminarium "Analyse, Stochastiek en Besliskunde" 2e semester 2013-2014

bijeenkomsten

Introductiebijeenkomsten: 28, 29 en 30 januari 2013 van 10:00 tot 13:00 uur. Daarna op woensdagen, 10:00-13:00 uur, zaal nog niet bekend.

Deelname is verplicht en wordt via een presentielijst bijgehouden.

De begeleidende docent wordt geacht om de beide voordrachten bij te wonen.

cijfer

Studiepunten: 18 EC.

Het eindcijfer is het gewogen gemiddelde van twee cijfers, namelijk het cijfer voor het vak Leren Presenteren en Communiceren (LPC) (1/6) en het cijfer voor het bachelorseminarium (5/6). Dit laatste wordt vastgesteld door een commissie van drie personen waaronder de begeleider en ten minste een van de organisatoren van het bachelorseminarium en is gebaseerd op de aanwezigheid, de voordrachten en de scriptie.

Als richtlijn voor het 5/6 deel voor het bachelorseminarium wordt grofweg de volgende verdeling gebruikt: 2/18 voor participatie (aanwezigheid en actieve deelname), 4/18 voordrachten en 9/18 scriptie. Dat komt neer op ongeveer 17% LPC, 11% participatie, 22% voordrachten en 50% scriptie.

scriptie

Bij de beoordeling van de sciptie wordt onder andere op de volgende punten betreffende vorm en inhoud gelet.

Vorm: De bachelorscriptie kan naar keuze van de student in het Nederlands of in het Engels geschreven worden. In beide gevallen is correct taalgebruik belangrijk. De student moet zich helder en beknopt uitdrukken. De scriptie dient geschreven te zijn met een tekstverwerker, bij voorkeur in TeX of LaTeX, met een niet te klein lettertype, een ruime marge en voldoende ruimte tussen de regels. De normale omvang van een scriptie ligt tussen 15 en 40 pagina's. Hier staan voorbeelden van een correct eruitziende titelpagina voor een bachelorscriptie en bestanden om die te maken.

Inhoud: Iedere scriptie bevat: (i) een korte titel die de lading dekt; (ii) de naam van de auteur, met adres en e-mail adres; (iii) een inleiding, waarin met zo weinig mogelijk definities voor een zo breed mogelijk wiskundig publiek de voornaamste resultaten van het onderzoek geformuleerd worden, met een bespreking van de context waarin men deze moet plaatsen; (iv) de hoofdtekst, waarin de nadere details, wiskundig precieze formuleringen, analyses, bewijzen, e.d. terecht komen; de schrijver dient een goede balans tussen formele correctheid en intuitieve duidelijkheid te vinden en zo mogelijk plaats in te ruimen voor de behandeling van een verhelderend voorbeeld; de uitleg moet begrijpelijk zijn voor de andere deelnemers aan het seminarium; (v) een bibliografie, waarin alle gebruikte bronnen opgesomd worden, inclusief geraadpleegde websites; van elk gebruikt boek vindt men hier de auteur(s), de titel, de uitgever, alsmede de plaats en het jaar van publicatie; van elk gebruikt tijdschriftartikel de auteur(s), de titel, de naam van het tijdschrift, het deel, het jaar en de paginanummers; en van elke website alle overeenkomende gegevens alsmede het internetadres.

Ontleningen aan de literatuur dienen duidelijk als zodanig aangegeven te zijn en mogen, op korte citaten na, niet woordelijk uit de bron worden overgenomen.

Een exemplaar van de definitieve scriptie moet naar Dr. M. Lubke om op de scriptiepagina te worden gezet.

F. den Hollander
O. van Gaans
22/11/2012

terug naar de pagina van het Bachelorseminarium